Φωτοβολταϊκά σε Πέργκολα: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζεις

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι ένας έξυπνος και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος να παράγετε ηλεκτρική ενέργεια, αυξάνοντας παράλληλα την αξία του εξωτερικού σας χώρου.

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε πέργκολα μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα σύστημα συνδεδεμένο με το δίκτυο (net metering) ή ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα με μπαταρία.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε:

  • Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών σε Πέργκολα
  • Πλεονεκτήματα και Απόδοση Φωτοβολταικων σε Πέργκολα
  • Νομοθεσία για Φωτοβολταικα σε Περγκολα
  • Φωτοβολταϊκά σε Πέργκολα Κόστος

Πως Γίνεται η Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών σε Πέργκολα;

Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών σε Πέργκολα

2 είναι οι τρόποι που μπορεί να γίνει η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος σε πέργκολα. Με net metering ή αυτόνομο σύστημα.

Net Metering

Το net metering αποτελεί μια εξαιρετική λύση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε πέργκολα.

Μέσω του net metering, όταν υπάρχει παραγόμενη ενέργεια που δεν καταναλώνεται από το σύστημα, διοχετεύεται στο δικτυο της ΔΕΗ. 

Ταυτόχρονα, όταν η παραγωγή είναι ανεπαρκής για τις ανάγκες του καταναλωτή, απορροφάται ενέργεια από το δίκτυο της ΔΕΗ. 

Με αυτό τον τρόπο, πληρώνετε μόνο τη διαφορά μεταξύ της παραγόμενης / καταναλώμενης ενέργειας εξοικονομώντας χρήματα στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτόνομο Σύστημα

Για την εγκατάσταση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος σε πέργκολα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αυτοπαραγωγή της ενέργειας, πρώτα πραγματοποιείται μια μελέτη για τις ενεργειακές ανάγκες του χρήστη και της περιοχής.

Εάν ενδιαφέρεστε για αυτόνομο σύστημα στην πέργκολα του σπιτιού σας η της επιχείρησης σας καλέστε σήμερα στο 2105512500 για μελέτη και προσφορά!

Στη συνέχεια, τα φωτοβολταϊκά πλαίσια τοποθετούνται στην πέργκολα, είτε πάνω σε ξύλινη επικλινή πέργκολα, είτε σε αλουμινίου.. 

Τέλος, γίνεται η εγκατάσταση των συσσωρευτών ενέργειας (μπαταρίες φωτοβολταικών), οι οποίες απαραίτητες για την αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας.

Στις εγκαταστάσεις αυτόνομων συστημάτων, τα οφέλη προκύπτουν από την αυτοπαραγωγή της ενέργειας και τη δυνατότητα να μην εξαρτάται ο χρήστης από τη σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ποιά Είναι τα Πλεονεκτήματα των Φωτοβολταικων σε Πέργκολα;

Πλεονεκτήματα των Φωτοβολταικων σε Πέργκολα

Καλοκαιρινή Περίοδος

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, τα φωτοβολταϊκά σε πέργκολες προσφέρουν τα διπλάσια πλεονεκτήματα. 

Πρώτον, τα πάνελ μπορούν να παρέχουν σκιά και να βοηθήσουν στην δροσιά του χώρου κάτω από την πέργκολα. 

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τις ζεστές μέρες όπου ο ήλιος μπορεί να είναι έντονος και ενοχλητικός.

Δεύτερον, τα πάνελ μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τις ακτίνες του ήλιου, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην τροφοδοσία του σπιτιού ή του κτιρίου. 

Τρίτον, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ σε μια πέργκολα μπορεί να αποτελέσει μια κομψή και αισθητικά ευχάριστη προσθήκη σε ένα σπίτι ή κτίριο. 

Τα πάνελ μπορούν να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό της πέργκολας και να προσθέσουν μια μοντέρνα και φιλική προς το περιβάλλον πινελιά. 

Χειμερινή Περίοδος

Τον χειμώνα τα πλεονεκτήματα είναι:

  • Μειωμένο κόστος θέρμανσης: Εάν το φωτοβολταϊκό σύστημα είναι συνδεδεμένο με ένα δίκτυο, η πλεονάζουσα ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να πωληθεί στην ΔΕΗ, πράγμα που μπορεί να συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων.
  • Καλύτερη μόνωση: Οι πέργκολες με φωτοβολταϊκά πάνελ μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της μόνωσης. Τα πάνελ παρέχουν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από το κρύο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί ο χώρος κάτω από την πέργκολα πιο ζεστός.
  • Λιγότερη συντήρηση: Οι πέργκολες με φωτοβολταϊκά πάνελ απαιτούν λιγότερη συντήρηση τον χειμώνα σε σύγκριση με άλλους τύπους ηλιακών πάνελ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι τοποθετημένα υπό γωνία, γεγονός που επιτρέπει στο χιόνι και τον πάγο να γλιστρούν με φυσικό τρόπο από τα πάνελ.

Ενεργειακή Απόδοση Φωτοβολταικων σε Πέργκολα

Η ενεργειακή απόδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε πέργκολα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η θέση της πέργκολας, η γωνία κλίσης των πάνελ, η κλίμακα της εγκατάστασης και η ποιότητα των πάνελ.

Γενικά, οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες που είναι τοποθετημένοι σε πέργκολα έχουν μικρότερη ενεργειακή απόδοση σε σχέση με συλλέκτες που είναι τοποθετημένοι σε επίπεδες επιφάνειες.

Ωστόσο, μπορούν να ληφθούν μέτρα για να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε πέργκολα. 

Για παράδειγμα, η επιλογή της κατάλληλης θέσης για την τοποθέτηση της πέργκολας, η χρήση πάνελ με υψηλότερη απόδοση και η ρύθμιση της γωνίας κλίσης των πανελ, μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του συστήματος.

Τέλος, η επιλογή ενός κατάλληλου μετατροπέα μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του συστήματος.

Ποιά Είναι η Νομοθεσία για Φωτοβολταικα σε Πέργκολα;

Η νομοθεσία για τα φωτοβολταϊκά σε πέργκολα διέπεται από τους ίδιους κανονισμούς που διαμορφώνουν το πλαίσιο των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων γενικά. 

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε περγκολα πρέπει να συμμορφώνεται με τις τοπικές και εθνικές προδιαγραφες.

Για την εγκατάσταση απαιτείται να αποκτηθεί άδεια φωτοβολταϊκών, η οποία θα εξασφαλίσει ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις οδηγίες του κράτους.

Ως εκ τούτου, πρέπει να ενημερωθείτε για τις απαιτήσεις και τις αρμόδιες αρχές που είναι υπεύθυνες για τη χορήγηση των αδειών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε περγκολα.

Τέλος, αξίζει να δώσετε προσοχή σε προγράμματα όπως το "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη", τα οποία παρέχουν επιδοτήσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανάλογα την εισοδηματική κατηγορία και τις ανάγκες σας.

Σχετικό άρθρο: Φωτοβολταϊκά Απάτες: Τι Να Προσέξετε

Φωτοβολταϊκά σε Πέργκολα Κόστος, Τιμές, Πακέτα

Στις ημέρες μας, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε πέργκολες έχει γίνει πιο δημοφιλής και εφικτή χάρη στη εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και τις προσιτές τιμές των φωτοβολταϊκών.

Η επιλογή της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών σε πέργκολες προσφέρει οικονομικά οφέλη καθώς και προστασία από τον ήλιο και τη βροχή.

Συνήθως, το κόστος των φωτοβολταϊκών σε πέργκολες εξαρτάται από το μέγεθος του συστήματος, την ποιότητα των υλικών και το κόστος εγκατάστασης.

Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τη μάρκα των πάνελ, την ποσότητα και την απόδοση τους. 

Γενικά, οι τιμές αυξάνονται με βάση την αύξηση της ισχύος και της ποιότητας.

Όσον αφορά τα πακέτα φωτοβολταϊκών σε πέργκολες, οι επιλογές είναι ποικίλες:

  • Αυτόνομα πακέτα: Η τιμή για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα ξεκινά από 3.000€, και φτάνει μέχρι 10.000€
  • Συνδεδεμένα στο δίκτυο πακέτα: Η τιμή για φωτοβολταϊκά πάρκα 400kw κυμαίνεται γύρω από τα 134.500€.
  • Φωτοβολταϊκές πέργκολες: Οι τιμές για ανοιγοκλειομενες φωτοβολταϊκές πέργκολες μπορούν να διαφέρουν, αλλά μια γενική εκτίμηση μας λέει ότι ανέρχεται στα 3000 εως και 9000€.

Φωτοβολταϊκά σε Πέργκολα Κόστος, πακέτα

Zurück zum Blog