Φωτοβολταϊκά Απάτες: Τι Να Προσέξετε

Τα φωτοβολταϊκά αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές ανανεώσιμης ενέργειας, όμως συχνά συνδέονται με απάτες.  

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις διάφορες μορφές απατών που σχετίζονται με φωτοβολταϊκά συστήματα και πώς να τις αποφύγουμε. 

Θα δούμε αναλυτικά:

  • Παραδείγματα Φωτοβολταϊκών Απατών
  • Συχνές Ερωτήσεις για απάτες Φωτοβολταϊκών

Τι Είναι οι Απάτες Φωτοβολταϊκών;

Οι απάτες φωτοβολταϊκών αφορούν διάφορες παράνομες δραστηριότητες και πρακτικές που σχετίζονται με την εγκατάσταση, λειτουργία και επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα. 

Ποιές Είναι οι Πιο Συχνές Απάτες Φωτοβολταϊκών;

συχνές απάτες φωτοβολταικων

Προσφορές Παγίδα

Μία από τις πιο συνηθισμένες απάτες που αφορούν τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι οι προσφορές παγίδα. 

Δηλαδή, μερικές εταιρείες προσφέρουν φωτοβολταϊκά πάνελ σε τιμές πολύ χαμηλότερες από την αγορά, υποσχόμενες υψηλή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας. 

Ωστόσο, συχνά, αυτά τα πάνελ δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές και τις υποσχέσεις που δίνονται, και ο καταναλωτής τελικά πληρώνει περισσότερο για την εγκατάσταση και τη συντήρηση.

Προϊόντα Χαμηλής Ποιότητας

Ένα άλλο είδος απάτης που μπορεί να συναντήσει κανείς στην αγορά των φωτοβολταϊκών πάνελ είναι τα προϊόντα χαμηλής ποιότητας. 

Κάποιες εταιρίες παράγουν και πουλάνε φωτοβολταϊκά πάνελ που δεν έχουν περάσει από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας. 

Αυτό συχνά οδηγεί σε προϊόντα με προβλήματα στη λειτουργία και την απόδοση, όπως κατασκευαστικά ελαττώματα, αδυναμία να παράγουν την επιθυμητή ηλεκτρική ενέργεια, και σύντομη διάρκεια ζωής.

Πολύ Ακριβή Συντήρηση

Η συντήρηση των φωτοβολταϊκών είναι κάτι το οποίο δυστυχώς αργά η γρήγορα θα χρειαστεί για την διατήρηση της απόδοσης των πάνελ.

Στην ανάγκη αυτή, πολλές επιχειρήσεις ψάχνουν τρόπους για να υπερχρεώσουν τον ιδιοκτήτη, με δικαιολογίες όπως:

  • Τα υλικά συντήρησης είναι πολύ ακριβά
  • Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούν είναι πολύ ακριβές
  • Οι εργατοώρες των μηχανικών τους
  • Η τοποθεσία που βρίσκεται το πάρκο (ειδικά αν βρίσκεται σε επαρχίες με δύσκολη πρόσβαση ή σε νησιά)

Είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι οι παραπάνω λόγοι υπερχρέωσης κρύβουν μια αλήθεια αλλα σε περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει τις τιμές της αγοράς, θα πέσει θύμα απάτης.

Καλέστε μας σήμερα στο 6978484685  ή 2105512500 για προσφορές σε φωτοβολταϊκά με εγκατάσταση!

Συχνές Ερωτήσεις για τις Απάτες σε Φωτοβολταϊκά

ηλιακα πανελ απατες

Τι είδους φωτοβολταϊκά υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες φωτοβολταϊκών συστημάτων: τα μονοκρυσταλλικά και τα πολυκρυσταλλικά. 

Τα μονοκρυσταλλικά προϊόντα έχουν υψηλότερη απόδοση αλλά μεγαλύτερο κόστος, ενώ τα πολυκρυσταλλικά είναι πιο οικονομικά αλλά έχουν λιγότερη απόδοση.

Ποιες είναι οι συνηθέστερες απάτες στα φωτοβολταϊκά και πώς μπορώ να τις αποφύγω; 

Οι συνηθέστερες απάτες στα φωτοβολταϊκά περιλαμβάνουν την παραπλάνηση σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων, τον αριθμό των πάνελ που προτείνονται για την εγκατάσταση και την παροχή υπηρεσιών που δεν παρέχονται ποτέ. 

Για να αποφύγετε αυτού του είδους τις απάτες, σας συνιστούμε να επιλέξετε έναν αξιόπιστο προμηθευτή φωτοβολταϊκών, να ελέγξετε τις πιστοποιήσεις των προϊόντων και να αναζητήσετε αξιολογήσεις και σχόλια από άλλους πελάτες.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που πρέπει να αποφύγω κατά την επιλογή ενός προμηθευτή φωτοβολταϊκών;

Οι κίνδυνοι που πρέπει να αποφύγετε κατά την επιλογή ενός προμηθευτή φωτοβολταϊκών περιλαμβάνουν την αγορά προϊόντων χαμηλής ποιότητας, την απουσία εγγυήσεων, την ανεπαρκή εγκατάσταση και την έλλειψη υποστήριξης μετά την εγκατάσταση. 

Για να αποφύγετε αυτούς τους κινδύνους, σας συνιστούμε να επιλέξετε έναν προμηθευτή φωτοβολταϊκών με καλή φήμη, να αναζητήσετε εγγυήσεις και να ελέγξετε την ποιότητα των προϊόντων που προτείνονται.

Επίσης αν ο προμηθευτής παρέχει υπηρεσία για την έκδοση της άδειας του φωτοβολταϊκού συστήματος, πρέπει να είστε εξίσου προσεκτικοί.

Επιστροφή στο ιστολόγιο