Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζεις!

Τα φωτοβολταϊκά στέγης αποτελούν μια σύγχρονη και αποδοτική λύση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στις στέγες κτιρίων. 

Μέσα από το πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στις στέγες", οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να λάβουν επιχορηγήσεις και οικονομικά κίνητρα για την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων. 

Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στέγης είναι η σωστή επιλογή εξοπλισμού, όπως μετατροπείς και ηλιακά πάνελ, καθώς και η γνώση των κανονισμών και των διαθέσιμων προγραμμάτων επιχορήγησης, ώστε να επιτύχουν τη βέλτιστη απόδοση και εξοικονόμηση.

Παρακάτω θα δούμε:

  • Λειτουργία του Προγράμματος "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη"
  • Επίσημος Οδηγός ΔΕΔΔΗΕ
  • Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Στέγης
  • Δυσκολίες Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών σε Στέγες
  • Οφέλη Προγράμματος "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη"
  • Μέσο Κόστος Για το Πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη"
  • Συμφέρουν τα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη

Ποιά Είναι η Λειτουργία του Προγράμματος "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη";

σπιτια με φωτοβολταικα στην στεγη

Το πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη" αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για νοικοκυριά και αγρότες που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη τους. 

Με τη βοήθεια του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν επιδοτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος έως 10 kWh. 

Το πρόγραμμα αφορά συστήματα που συνδυάζονται με net metering.

Η λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων βασίζεται στην αρχή του Net Metering, το οποίο είναι μια μέθοδος που επιτρέπει στα νοικοκυριά να καταναλώνουν την ενέργεια που παράγουν, μειώνοντας έτσι το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα συνδέονται με έναν ειδικό μετρητή που καταγράφει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

Το πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη" αναμένεται να συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης των νοικοκυριών από τα παραδοσιακά ενεργειακά δίκτυα και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. 

Αν ενδιαφέρεστε για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μέσω του προγράμματος "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη", καλέστε τώρα στο 2105512500 για μελέτη και προσφορά!

Επίσημος Οδηγός ΔΕΔΔΗΕ

Στο ακόλουθο link μπορείτε να βρείτε τον επίσημο οδηγό απο τον ΔΕΔΔΗΕ για το πρόγραμμα  "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη."

νομοθεσια φωτοβολταικα στην στεγη

Πως Γίνεται η Εγκατάσταση των Φωτοβολταϊκών Στέγης;

εγκατασταση φωτοβολταικων στεγης

Για να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκά στη στέγη, πρέπει να λάβετε υπόψη τα παρακάτω βήματα για την ορθή λειτουργία του συστήματος.

Βήμα 1: Αξιολόγηση της τοποθεσίας

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία εγκατάστασης είναι η αξιολόγηση του χώρου σας. 

Αν επιλέξετε εμάς, ένας επαγγελματίας μηχανικός μας θα έρθει στην τοποθεσία σας για να αξιολογήσει τον προσανατολισμό, τη σκίαση και τη δομική ακεραιότητα της στέγης, ώστε να διαπιστώσει αν είναι κατάλληλη για ένα φωτοβολταϊκό σύστημα. 

Θα αξιολογήσει επίσης την ενεργειακή σας χρήση για να καθορίσει το μέγεθος του συστήματος που θα χρειαστείτε.

Βήμα 2: Σχεδιασμός και προγραμματισμός

Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του χώρου, ο μηχανικός μας θα συνεργαστεί μαζί σας για να σχεδιάσει ένα σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις ενεργειακές σας ανάγκες και θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Θα σας βοηθήσουμε επίσης να επιλέξετε τον καλύτερο τύπο φωτοβολταϊκών πάνελ για τις ανάγκες σας.

Βήμα 3: Άδειες και γραφειοκρατία

Πριν από την έναρξη της εγκατάστασης, θα πρέπει να λάβετε τις απαραίτητες άδειες για φωτοβολταικά και να συμπληρώσετε οποιαδήποτε απαιτούμενη γραφειοκρατία. 

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη οικοδομικής άδειας, την υποβολή σχεδίων στην τοπική εταιρεία κοινής ωφέλειας και τη συμπλήρωση τυχόν απαραίτητων συμφωνιών διασύνδεσης, και η αίτηση στη ΔΕΔΔΗΕ.

Βήμα 4: Εγκατάσταση

Μόλις οι άδειες έχουν βγει, μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης. 

Αυτή συνήθως περιλαμβάνει την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή σας, την εγκατάσταση της καλωδίωσης και των μετατροπέων και τη σύνδεση του συστήματος στον ηλεκτρικό σας πίνακα.

Βήμα 5: Επιθεώρηση και δοκιμή

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το σύστημα θα πρέπει να επιθεωρηθεί και να δοκιμαστεί για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί με ασφάλεια και υψηλή απόδοση

Ο μηχανικός μας θα προγραμματίσει μια επιθεώρηση και θα πραγματοποιήσει επίσης τις δικές του δοκιμές για να διασφαλίσει ότι το σύστημα παράγει την αναμενόμενη ποσότητα ενέργειας.

Βήμα 6: Ενεργοποίηση και παρακολούθηση

Μόλις το σύστημα περάσει την επιθεώρηση και τις δοκιμές, μπορεί να ενεργοποιηθεί και να συνδεθεί στο δίκτυο. 

Ο μηχανικός θα σας δείξει πώς να παρακολουθείτε την απόδοση του συστήματος χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή, η οποία θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε την παραγωγή ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας με την πάροδο του χρόνου.

Δυσκολίες Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών σε Στέγες

δυσκολιες στην εγκατασταση φωτοβολταικων στεγης

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες μπορεί να αντιμετωπίσει 4 κύριες δυσκολίες.

Μία από αυτές είναι η κατάλληλη επιλογή του συστήματος φωτοβολταϊκών για τον συγκεκριμένο χώρο. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις της στέγης, η κλίση της και οι σκιάσεις που δημιουργούνται από κοντινά αντικείμενα. 

Όταν ένα απο τα φωτοβολταϊκά πάνελ σε σειρά σκιάζεται μερικώς, μπορεί να μειωθεί σημαντικά η απόδοση και η διάρκεια ζωής του συστήματος.

Ακόμη, η τοποθέτηση των πάνελ πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι διαρροές νερού στη στέγη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση κατάλληλων συνδέσμων και στηριγμάτων που θα στηρίζουν τα πάνελ στη στέγη με ασφάλεια και σταθερότητα. 

Πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη οι κλιματικές συνθήκες της περιοχής, όπως οι ισχυροί ανέμοι και οι σεισμοί, και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αντοχή του συστήματος σε αυτές τις συνθήκες.

Τέλος, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι κανονιστικές απαιτήσεις και οι άδειες που απαιτούνται για την εγκατάσταση του συστήματος.

Οφέλη Προγράμματος "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη"

Τα πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι τα εξής:

Οφέλη Περιγραφή
Μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος  Οι ηλιακοί συλλέκτες παράγουν τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια, που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιείτε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από την εταιρεία κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ), με αποτέλεσμα χαμηλότερους λογαριασμούς.
Αύξηση της αξίας του σπιτιού Οι ηλιακοί συλλέκτες αποτελούν πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για κάθε σπίτι και μπορούν να αυξήσουν την αξία μεταπώλησής του.
Φιλικότητα προς το περιβάλλον Η ηλιακή ενέργεια είναι μια ανανεώσιμη και καθαρή πηγή ενέργειας, που σημαίνει ότι δεν προκαλεί βλαβερούς ρύπους και δεν συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή.
Ενεργειακή αυτονομία Με την παραγωγή της δικής σας ηλεκτρικής ενέργειας, γίνεστε λιγότερο εξαρτώμενος από το δημόσιο δίκτυο και μπορείτε ακόμη και να πουλήσετε την πλεονάζουσα ενέργεια.
Μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση Ενώ το αρχικό κόστος εγκατάστασης μπορεί να είναι υψηλό, οι ηλιακοί συλλέκτες μπορούν να αποπληρωθούν με την πάροδο του χρόνου μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας.
Επιδοτήσεις απο την κυβέρνηση Η Ελλάδα προσφέρει φορολογικές απαλλαγές και άλλα κίνητρα για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, καθιστώντας τους πιο προσιτούς για τους ιδιοκτήτες κατοικιών.

Πόσο είναι το Κόστος Για το Πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη";

Το κόστος για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος στην στέγη για ένα μέσο νοικοκυριό μπορεί να φτάσει και τα 18.000 ευρώ.

Ωστόσο με την επιδότηση "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη" το ποσό μπορεί να πέσει στα 9.000 ευρώ.

Το τελικό ποσό θα οριστεί με βάση τις ανάγκες του σπιτιού η της επιχείρησης σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι για την ετήσια κατανάλωση η το σύστημα που σας αρμόζει καλέστε μας σήμερα για δωρεάν μελέτη και προσφορά.

Συμφέρουν τα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη;

Συμφέρουν τα Φωτοβολταϊκά στη Στέγη

Ναι, το πρόγραμμα επιδότησης συμφέρει, και κυρίως για ανθρώπους που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην οικία τους.

Μιας και το πρόγραμμα μπορεί να καλύψει έως και το 75% του κόστους του συστήματος, είναι μια εύκολη λύση να ενταχθεί η κατοικία σας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ.

Επίσης, οι επιχειρήσεις μπορούν εξίσου να επωφεληθούν από το πρόγραμμα και να μειώσουν κατα μεγάλο βαθμό το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν σε ετήσια βάση.

Ισχύει το πρόγραμμα  "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη" για πολυκατοικίες;

Ναι, το πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη" ισχύει για πολυκατοικίες, ωστόσο πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να συμφωνήσουν στην εγκατάσταση.

Φωτοβολταϊκά στην Στεγη Τιμες και Προσφορές

Για να εξοικονομήσετε χρήματα και να αποκτήσετε την καλύτερη δυνατή προσφορά, καλέστε τώρα στο 6978484685 ή 2105512500!

προσφορα φωτοβολταικων